Διαμονή

1 (228)Μέχρι τη σύντομη ολοκλήρωση του ξενοδοχείου στο χωριό μας, ο επισκέπτης μπορεί να μείνει σε ξενώνες και ξενοδοχεία του Τσοτυλίου σε απόσταση 20 χιλ. από τη Δαμασκηνιά. 

Η προσωρινή έλλειψη στέγης φιλοξενίας, δεν συνεπάγεται και έλλειψη καφενείων και ταβερνών.

Στο χώρο της Πλατεία υπάρχει Καφέ-ψησταριά «Τα ΄Οντρια», όπου οι γευσιγνώστες μπορούν να απολαύσουν τοπικούς μεζέδες, εκλεκτά ψητά ντόπια κρέατα, καθώς επίσης και ντόπιο κρασί και τσίπουρο (παραγόμενο στο αποστακτήριο του χωριού). Δυτικότερα της κεντρικής Πλατείας, σε ένα ιδιαίτερα διαμορφωμένο χώρο, ενός διωρόφου οικοδομήματος των μέσων του 20ου  αιώνα, λειτουργεί στο ισόγειο ψησταριά «Δον Κιχώτης», με επίσης καλής ποιότητας ντόπια ψητά κρέατα και ποτά. Ο πρώτος όροφος λειτουργεί ως Καφέ-μπαρ.

Σε μικρή απόσταση, στη νότια πλευρά του δρόμου, συναντά κανείς τα δύο εναπομείναντα καφενεία-μπακάλικα του χωριού, τα οποία λειτουργούν από τα μέσα περίπου του 20ου  αιώνα. Ενώ λίγο δυτικότερα λειτουργεί το καινούργιο Καφέ-μπαρ του χωριού.

Τέλος, πριν αναχωρήσει κανείς από τη Δαμασκηνιά, μπορεί να προμηθευτεί εξαιρετικής ποιότητας τοπικό τσάι του βουνού, κάστανα την περίοδο του Οκτωβρίου-Νοεμβρίου, τσίπουρο, κρασί, μέλι καρύδια και είδη λαϊκής τέχνης. Ακόμη στην περιοχή φύονται και συλλέγονται με προσοχή από τους κατοίκους, διάφορα είδη άγριων μανιταριών.

manitaria