Εκδηλώσεις

ekdiloseisΩς αρχή των εκδηλώσεων ο σύλλογος μας ανήμερα της πρωτοχρονιάς αναβιώνει το έθιμο "Μπουμουσάρια".

Άτομα κάθε ηλικίας μεταμφιέζονταικαι με συνοδεία μουσικών οργάνων επισκέπτονται όλα τα σπίτια του χωριού τραγουδώντας και χορεύοντας, ανταλλάσοντας ευχές ενώ οι μεταμφιεσμένοι απολαμβάνουν τα κεράσματα των νοικοκυριών. Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα έθιμα της περιοχής και είχε ως σκοπό την αποπομπή του κακού πνεύματος  από τα σπίτια του πρώτου 12ημέρου.

Την Κυριακή της Τυρινής αναβιώνει το έθιμο του κάψιμου της κλαδαριάς . Πρόκειται για σορό από ξερά κλαδιά και κέδρα με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ύψος. Ο σορός ανάβει το βράδυ της Κυριακής παρουσία του των κατοίκων, οι οποίοι χορεύουν γύρω από την φωτιά τραγουδώντας τα γνωστά για την βωμολοχία ( αθυρόστομα )  τους αποκριάτικα τραγούδια .

Την Κυριακή του Πάσχα ο σύλλογος προσφέρει σε κάθε σπίτι του χωριού τσουρέκι  και κόκκινο αυγό, ανταλλάσοντας ευχές.

Τη τελευταία Κυριακή του Μαΐου στο χωριό, στο χωριό μας τελείται μνημόσυνο προς τιμήν των πεσόντων στη μάχη της Οσνίτσανης. Στη τελετή παίρνει μέρος και ο σύλλογος μας καταθέτοντας στεφάνι. 

Την περίοδο Αυγούστου όπου το χωριό καταλύεται από κόσμο ο σύλλογος μας διοργανώνει 5ήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων οι οποίες περιλαμβάνουν ¨Δημοτική βραδιά, Λαϊκή βραδιά, θεατρική παιδική παράσταση, εκθέσεις ζωγραφικής, φωτογραφίας, λαογραφίας. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται και με την διοργάνωση μονοήμερης εκδρομής.

Η κορύφωση των εκδηλώσεων είναι η καστανογιορτή η οποία γίνεται κάθε τελευταίο σαββατοκύριακο  του Οκτωβρίου. Παραμονή τέλος των Χριστουγέννων μέλη του συλλόγου λένε τα κάλαντα (κόλιαντα) περιφερόμενοι σε όλα τα σπίτια του χωριού.